Digitális rezsicsökkentés: felhalmozás helyett optimalizálj!

digitálisrezsi
digitalizáció
gilinda
feladatmenedzsment
költségcsökkentés

1/20/2023

A fizetős digitális szolgáltatások kihasználtságát nem vizsgáljuk felül elég gyakran, pedig ezek mára komoly havi rezsitételekké duzzadtak. Ráadásul igazi káosz lehet az irodai szoftverek miatt is. Egyszerűsíts, megmutatjuk, hogyan!

Csak heti 2 dollár egy jó újságra, havi 2990 Ft reklámmentes zenére, 30 euró online fitneszre, újabb és újabb filmes streamingszolgáltatók… A digitális előfizetéseket hihetetlenül könnyű felhalmozni, mert külön-külön általában nem jelentős összegek – csak épp nagy részüket egyáltalán nem használjuk ki.

Ha egy ruhát az elmúlt egy-két évben nem vettél fel, válj meg tőle, mert jó eséllyel később sem fogod hordani – mondják. A digitális szolgáltatásokkal is hasonló a helyzet. Ha az elmúlt hónapokban nem használtál ki egy előfizetést, valószínűleg jobb, ha lemondod, máskülönben csak felesleges pénzkidobás.

Több funkció, egy előfizetés

Még jobb megoldás, ha megnézed, melyik szolgáltató felel meg a legtöbb igényednek egyszerre. (Pl. a YouTube-on egyszerre vannak zenék, mesék, oktatófilmek, edzések – a reklámmentes változat előfizetése simán elég lehet sok különálló platform helyett. Vagy az angol nyelvű Scribden nem csak ezernyi könyvet, újságot, magazint lehet elolvasni, de podcastek, hangoskönyvek is elérhetők. Az előfizetés mellé további extrák is járnak: dokumentumfilmes streamingoldal, játékok stb.)

Persze ott van még az életünk egy másik fontos területén is a mumus: a munkahelyen is tucatnyi programot kell nap mint nap használni. Az is előfordul, hogy többet pontosan ugyanarra a funkcióra... (sóhaj). Egyvalami biztos: a munkavállalók és a munkaadók közös érdeke, hogy a szoftverelőfizetések számát racionalizáljátok.

Drága, bonyolult, felesleges, mi az? Egy rakás céges szoftver

Kétségtelen, hogy a digitális előfizetés sokkal olcsóbb egy cégnek, mint saját szoftvert fejlesztetni. Azokat rendszeresen felül kell vizsgálni, kiegészíteni, tesztelni, ami rengeteg időt és pénzt visz el. Csakhogy a vállalatok is könnyen beleesnek abba a hibába, mint egyénileg bármelyikünk: több szolgáltatásra is előfizetnek külön-külön ahelyett, hogy felülvizsgálnák, milyen funkciókat használnak ki legjobban, és melyik szoftver alkalmas rá, hogy több folyamatot lefedjen egyszerre.

Mert gyakori sajnos, hogy több programért fizet párhuzamosan egy cég, miközben a funkciók között átfedések vannak. Sőt, az is előfordul, hogy ugyanazt a funkciót az egyik munkatárs az egyik, a másik munkatárs a másik szoftverben használja. Emiatt kétszer kell esetenként dolgozni ugyanazzal a folyamattal, az adatok nem naprakészek, az új adatot több szoftverbe kell rögzíteni stb.

Bogozd ki a digitális gubancokat

A vállalati digitális rezsi csökkentése pontosan olyan előnyökkel jár, mint amikor az otthoni kiadásainkat vizsgáljuk felül. Kevesebb kiadás, racionalizálás, fenntarthatóbb mindennapok, okosabb döntések. Ráadásul a munkavállalók is boldogabbak és hatékonyabbak lesznek, ha nem kell egyik szoftverből a másikba ugrálniuk, hanem több funkciót használhatnak egy felületen.

Optimalizáld a céges költségeket a digitális előfizetések terén is. Vegyétek sorra, melyek azok a szoftverek, amiket csak elvétve vagy szinte egyáltalán nem használtok. Melyek azok, ahol átfedés van a funkcionalitásban, és plusz adminisztrációt okoz a duplikálás. Kérdezzétek meg a kollégákat arról, melyik programok segítik legjobban a munkájukat, és melyek hátráltatják inkább őket a napi teendőkben. Keressétek meg az okokat is, és ne féljetek váltani! Hosszú távon csakis előnyökkel járhat.

A Gilinda üzleti alkalmazás épp az ilyen felesleges szoftverhalmok kiváltására készült. Jól ismerjük a fenti problémát, és a mindennapi céges igényekre fókuszálva kerestük rá a megoldást. Nem kell külön CRM-rendszer, külön projektmenedzsment szoftver és szerződéskészítő felület. A Gilinda egy kényelmes és átlátható felületre tereli a projektmunkák legfontosabb feladatait és adminisztrációját. Próbáld ki!

Tetszett a cikk? Oszd meg!

Kapcsolódó cikkek

Digitális rezsicsökkentés: felhalmozás helyett optimalizálj!

Digitális rezsicsökkentés: felhalmozás helyett optimalizálj!

A digitális előfizetéseket hihetetlenül könnyű felhalmozni, mert külön-külön általában nem jelentős összegek - de használjuk is ezeket?

1/20/2023

Hatékonyságnövelés az építőiparban

Hatékonyságnövelés az építőiparban

Az építési projektek rendkívül összetettek és sokszínűek, ezért szigorúan kezelt költségszerkezetre és projektmenedzsmentre van szükség.

8/6/2023

Gantt, avagy a projekt vizualizáció

Gantt, avagy a projekt vizualizáció

Sokan szeretnénk átláthatóbbá tenni a projektekhez kapcsolódó feladatok és a munkatársak terheltségét.

3/28/2023

A projektmenedzsment buktatói: 3+1 fontos terület, amit sose hagyj figyelmen kívül

A projektmenedzsment buktatói: 3+1 fontos terület, amit sose hagyj figyelmen kívül

A hatékony projektmenedzsmentnek fontos része, hogy odafigyelünk a lehetséges buktatók elkerülésére is. Tervezz projektet velünk!

3/17/2023

Próbáld ki most!

A regisztráció ingyenes, nem szükséges kártyaadatok megadása.

Kipróbálom